среда, 11. март 2015.

У емисији Завичај, јубиларна 100. Недељна хроника

Промоција јубиларне, 100. "Недељне хронике"

Синоћ је, у емисији "Завичај" емитована јубиларна, стота  рубрика "Недељна хроника", коју припрема и уређује Милан Ливада.

Тим поводом, у суботу, 7. марта, у Новом Саду је, у просторијама Друштва новинара Војводине, одржана промоција јубиларног издања.

Пред окупљеним новинарима, јавним радницима, посленицима културе и писане ријечи, земљацима Крајишницима и сарадницима "Гласа Крајине у Војводини", бесједио је домаћин Милан Ливада, истичући значај двовјековних веза Крајине и Војводине, те потребе да се сва сазнања и грађа о тим везама прикупи, документује и објави. У том контексту, нагласио је и значај сарадње Гласа Крајине у Војводини и емисије Завичај.

Аутор Завичаја, Сава Смољановић је домаћину честитао на овом великом јубилеју, захвалио на марљивом, пожртвованом и професионалном раду те као знак сјећања на овај јубилеј уручио му захвалницу и аудио диск на којем је снимљено свих сто емитованих Хроника у Завичају.

Након пригодних бесједа радних колега, новинара и пријатеља, који су о Милану бесједили бираним ријечима, приређен је коктел за све присутне.
Сарадња Гласа Крајине у Војводини и емисије Завичај се наставља, на задовољство обојице уредника.

Милане ЧЕСТИТАМ, хвала на промоцији нашег ангажмана, хвала на гостопримству и радујем се наставку сарадње!

Сава С.