недеља, 27. септембар 2015.

Одржана промоција књиге генерала Секулића

Синоћ је у Руми, у Културном центру, одржана промоција књиге "Истину није могуће вечито сакривати" мр Милисава Секулића, генерала Српске војске Крајине.

Плакат за Руму

Промоцију је организовала Фондација "Крајишки културно-историјски центар" из Београда, а медијски промотер за Руму је емисија "Завичај".

Пред, скоро препуном Конференцијском салом, о књизи, али и многим детаљима о којима се деценијама ћутало а врло су битни за установљавање истине о Крајини и страдању Срба Крајишника, осим аутора, говорили су и пуковник Мирко Радаковић, предсједник "Крајишког привредника" и оснивач Фондације, проф. др Милорад Опсеница, управитељ Фондације, др Вукадин Шљукић, и проф. др Драган Шкобаљ.

Пригодан рецитал "Ој Крајино, крвава хаљино", извела је рецитаторска секција VI-4 разреда ОШ "Душан Јерковић" из Руме, у саставу: Зорица Јасика, Снежана Врањковић, Сања Борјан и Јован Смољановић. Рецитал је с ученицима припремио њихов вјероучитељ Коста Стјепановић. У пригодном умјетничком програму учествовао је и рецитатор Гојко Шашић из Београда, а програм је водио аутор "Завичаја" Сава Смољановић.
Интересовање за ову књигу било је веома велико, што показује и чињеница да су на промоцију, осим заинтересованих из Руме, дошли из Новог Сада, Ривице, Крчедина, Инђије, Путинаца, Жарковаца и Хртковаца.
Као домаћин промоције у Руми, захваљујем се свима који су дошли на промоцију, купили књиге, свима који су бесједили о књизи, рецитаторима и њиховом вјероучитељу Кости, као и КЦ Рума, техничким реализаторима, а посебно директору Бошку Богичевићу за уступљени простор.

Сава Смољановић
Фото прилози:Промотери књиге

Публика

Рецитатори ОШ "Душан Јерковић" Рума, разред VI-4


Рецитатори

Вјероучитељ, Коста Стјепановић
Рецитатор Гојко Шашић


Аутор књиге мр Милисав Секулић

Мр Милисав Секулић, генерал-мајор СВК
Водитељ промоције, Сава Смољановић
Нема коментара:

Постави коментар

Коментар: